De koeien gaan naar buiten!

Zaterdag 27 maart gaan om 11.00 uur de koeien weer naar buiten. Komt u ook coronaproof vanuit de auto naar de koeiendans kijken? Wij verzorgen de warme chocolademelk!

20 maart is de lente begonnen! In de nacht van 27 op 28 maart wordt de klok een uur verzet en starten we de zomertijd. Dit is de perfecte periode voor de koeien om weer naar buiten te gaan.
In principe gaan koeien die buiten grazen naar buiten zodra het weer het toelaat. Er moet natuurlijk wel voldoende gras gegroeid zijn! Daarnaast beïnvloedt het weer ook de hardheid van de bodem. Koeien die buiten grazen wordt weidegang genoemd.

Als de koeien weer naar buiten gaan, doen ze vaak een koeiendans. De dans die ze doen is een uiting van blijheid en vrijheid! Je ziet dit eigenlijk bijna nooit, omdat koeien liever lekker grazen en rusten.

Het grazen buiten heeft verschillende voordelen. Het eiwitrijke gras wat ze eten is een gezonde voeding voor de koeien. Naast gezonde voeding, zorgt de weidegang er ook voor dat de kans op problemen met de poten en klauwen en de kans op ontstekingen kleiner is.

Wist u dat kaas zijn gele kleur krijgt door het stofje ‘caroteen’, wat in vers gras zit? De eerste kaas gemaakt van weidemelk heet ‘graskaas’.


Natuurlijk lekker

Contact

Ten Have 21
7983 KD Wapse   

+31 (0)6 80046218
info@boerderijdeveldhof.nl

Copyright © 2021 Boerderij de Veldhof | Alle rechten voorbehouden |