Zorgboerderij met verblijf

De Veldhof is een zorgboerderij met verblijf. De kamers van de zorgboerderij zijn ruim ingericht, zodat ervoor de bewoner voldoende ruimte is om een eigen plek te creëren. De overige ruimtes (badkamer, toilet, woonkeuken) worden gedeeld met de andere bewoners. In onze zorgboerderij willen wij een veilige plek neerzetten in een huiselijke setting. Wij hanteren het motto: “BuitenGewoon Betrokken”.

We bieden de deelnemer zorg in een gezonde omgeving (=Buiten), met veel ruimte en afwisseling. Men woont met maximaal 5 bewoners samen; in een huiselijke setting (=Gewoon). Er kan worden meegedraaid in het dagelijks leven (= Gewoon) op en rondom het melkveebedrijf en de boerderijwinkel. We kijken naar de mogelijkheden van elke deelnemer en passen de zorg en activiteiten hierop aan. Er is veel persoonlijke begeleiding (=Betrokken). Woonbegeleiding (Anoek) is op vaste dagen aanwezig en daarnaast wordt de zorg geboden door de zorgboerin, Joanne.

Naast rust, regelmaat en aandacht is er op de zorgboerderij ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We werken aan de hand van zorgplannen, waarin persoonlijke leerdoelen worden vastgelegd. Deze doelen worden afgestemd met de bewoner en/of een persoonlijk begeleider of ouders. Op basis van de behoeften en wensen van een bewoner wordt de zorg verder uitgezet. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt naar het zelfstandig wonen of het op kamers wonen met begeleiding. Dit is afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de bewoner.

Via een WMO, WLZ of PGB kunnen personen bij ons komen wonen. Zorgboerderij De Veldhof kan begeleiding bieden aan verschillende doelgroepen zoals: jongvolwassenen, mensen met autisme, mensen met een burn-out, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of aan jongeren uit het speciaal onderwijs.


Maak een keuze

Contact

Ten Have 21
7983 KD Wapse   

+31 (0)6 80046218
info@boerderijdeveldhof.nl

Copyright © 2021 Boerderij de Veldhof | Alle rechten voorbehouden |