Recept: pompoensoep

Brr, het is herfst! Gelukkig zijn de pompoenen geoogst en kan er weer heerlijke pompoensoep gemaakt worden.

Recept voor pompoensoep

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 pompoen
  • 2 wortels in stukken gesneden
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 700 ml water
  • Peper & Zout
  • Eventueel: kokosmelk, lente uitjes, pompoenpitten of peterselie.

Snijd de pompoen in parten. Verwijder dan de zaden en draderige binnenkant en snij de schil eraf. Snijd vervolgens de pompoen in stukken (grof). Verhit olijfolie in een grote pan en bak de pompoen, wortels en ui ongeveer 5 minuten. Voeg hierna de knoflook, het laurierblaadje en de kruiden toe. Schenk vervolgens het water in de pan, voeg het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Kook alles in 30 minuten gaar. Verwijder het laurierblaadje. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en zout toe. Eventueel kunt u na het serveren kokosmelk, lente ui, peterselie of pompoenpitten toevoegen.


Contact

Ten Have 21
7983 KD Wapse   

+31 (0)6 80046218
info@boerderijdeveldhof.nl

Copyright © 2021 Boerderij de Veldhof | Alle rechten voorbehouden |