Recept: Rosbief

Rosbief is een geliefd stuk vlees voor kerst. Maar hoe kun je dit het beste bereiden?

De kerstdagen staan voor de deur en rosbief wordt vaak voor een kerstdiner gemaakt. In de winkel krijgen we soms de vraag hoe je het beste rosbief kunt bereiden. Daarom hebben we een recept voor jullie uitgeschreven!

Recept: Hoe braad je een rosbief?

Benodigdheden

- Rosbief (gewicht naar keuze)

- Olie en boter (om te braden) 

- Ovenschaal 

- Vleesthermometer 

- Aluminiumfolie 

Werkwijze

1. Laat de rosbief op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Verhit boter gemengd met olie in een braadpan en braad de rosbief op hoog vuur rondom bruin aan.

3. Doe de rosbief in een ovenschaal en zet deze in het midden van de oven. De oventijd is afhankelijk van het gewicht.

4. Met een vleesthermometer kun je controleren of de rosbief klaar is. De rosbief heeft dan een kerntemperatuur van ca. 45-50 graden. Dit zal ongeveer 30 minuten duren.

5. Laat de rosbief 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Snijd de rosbief in dunne plakjes.

Eet smakelijk!


Contact

Ten Have 21
7983 KD Wapse   

+31 (0)6 80046218
info@boerderijdeveldhof.nl

Copyright © 2021 Boerderij de Veldhof | Alle rechten voorbehouden |