Boerderijwinkel

Henk en Joanne vinden het belangrijk hun producten te laten zien, proeven en toegankelijk te maken. Dit doen zij in hun boerderijwinkel 'Natuurlijk lekker'. Hier kunnen klanten verse melk tappen en vlees kopen, dat afkomstig is van de eigen ossen. Deelnemers en/of bewoners helpen met de voorbereidingen van de winkel, zoals het plaatsen van bestellingen en het prijzen van de producten.

Ons rundvlees is biologisch en afkomstig van onze eigen ossen. De ossen lopen, indien het kan, jaarrond buiten. Wellicht bent u ons jongvee weleens tegengekomen, want ons jongvee graast gedurende het buitenseizoen (april tot en met november) op het natuurlandschap van Natuurmonumenten.

Om het bio keurmerk te verkrijgen en te behouden, moeten wij voldoen aan de biologische productieregels. Deze productieregels zijn bepaald door de EU en worden gecontroleerd door Skal biocontrole.

Om de kringloop zo klein mogelijk te houden produceren wij ons eigen voer. Het voer van ons vee komt uit Wapse en omgeving. Dit vinden we duurzaam. We maken geen gebruik van gewasbeschermingsmiddelen of kunstmeststoffen. Geneesmiddelen worden bij de koeien en kalveren alleen ingezet indien dit noodzakelijk is.

Je weet dus precies wat je eet en dit proef je.

Puur natuur, natuurlijk lekker.

De boerderijwinkel is geopend op vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur.

In de boerderijwinkel bieden wij meer dan 30 soorten rundvlees aan, zoals hamburgers, braadlappen of ribeye. Onze runderen grazen in de natuurgebieden, waardoor ze verschillende soorten kruiden en grassen eten. Ook op stal krijgen ze vers gras of kuilgras. Dit geeft niet alleen extra smaak aan het vlees, het vlees bevat ook nog eens extra vitamines. Zo bevat grasgevoerd vlees een hoger gehalte aan Omega-3 vetzuren, CLA, vitamine E en vitamine A ten opzichte van graangevoerd vlees. 

In de boerderijwinkel bieden wij ook rauwe melk aan. Rauwe melk is niet verhit of bewerkt maar komt rechtstreeks van de koe. Rauwe melk bevat meer eiwitten, natuurlijke antilichamen en gezonde bacteriën dan gepasteuriseerde melk. Niet alleen de voedingsstoffen blijven behouden, ook de smaak blijft behouden. Naast de rauwe melk kunt u ook andere zuivelproducten afnemen. Enkele voorbeelden zijn: kaas, vla, yoghurt en karnemelk.

In de omgeving kunnen wij het vlees ook bij u aan huis bezorgen. Bij besteding van 30 euro of meer is de bezorging binnen de gemeente Westerveld gratis.
Ook bezorgen we in de regio Kop van Overijssel, Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, dit gaat in overleg.


Contact

Ten Have 21
7983 KD Wapse   

+31 (0)6 80046218
info@boerderijdeveldhof.nl

Copyright © 2021 Boerderij de Veldhof | Alle rechten voorbehouden |